Els serveis ambulatoris infantil i d’adults del Centre de Salut Mental de la Garrotxa es traslladaran al nou Hospital d’Olot a principis de febrer

Aquest dijous es compleixen dos mesos de l’entrada en funcionament del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Els serveis ja registren les mateixes dades assistencials que abans del trasllat. A hores d’ara ja s’han realitzat un centenar de TACs, la novetat amb què l’edifici va entrar en funcionament. Al febrer s’hi traslladarà fins al nou hospital part del servei que ofereix el Centre de Salut Mental de la Garrotxa.

Demà es compleixen dos mesos de l’entrada en funcionament del nou Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Després d’unes setmanes d’adaptació, el centre ja registra les mateixes dades d’activitat que abans del trasllat. Des del 15 de novembre s’han comptabilitzat més de 600 ingressos, 10 mil visites a consultes i prop de 5 mil visites a urgències, una mica més que durant els mateixos mesos de l’any anterior. En el nou hospital, s’ha posat en pràctica la relació més directa entre els serveis d’urgències i ingressos, així com l’atenció a subaguts.

A hores d’ara ja s’han realitzat un centenar de TACs. Fins ara els pacients que el necessitaven s’havien de desplaçar a Vic o a Girona. És previst que a principis de febrer s’hi traslladarà fins al nou hospital l’atenció ambulatòria infantil i d’adults del Centre de Salut Mental de la Garrotxa. A l’actual edifici s’hi quedarà el servei del centre de dia.

Una de les qüestions que el nou hospital ha d’afrontar és l’aplicació de la nova normativa a la sala d’espera d’urgències. El centre ha d’informar del temps d’espera que s’han d’esperar els pacients amb una urgència lleu, un cop han rebut una primera atenció per conèixer el seu estat. De moment, l’hospital informa els pacients durant aquesta primera atenció, però tenen previst instal·lar un panell informatiu. El servei està vinculat a un sensor de control de cues que els ha d’arribar en les properes setmanes.

La Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum ha reconegut l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa amb l’acreditació de bronze. Abans del trasllat, el centre olotí havia fet enquestes entre els professionals, havia emprès un programa de maternitat sense fum, i en una de les plantes oferia un servei de deshabituació del tabac. Ara volen millorar el servei extenent el servei a pacients i identificant l’espai exterior a partir del qual es pot fumar. Respecte a l’ús que se’n fa de les zones d’aparcament, l’hospital recorda que el pàrquing d’urgències no és d’ús exclusiu per a urgències, sinó per a tots els pacients i familiars, i que s’hi pot aparcar sense perjudicar un cas d’urgència.