L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha eixamplat el tram més perillós de la carretera d’accés a Begudà

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha eixamplat un tram de la carretera d’accés a Begudà. L’actuació millora la seguretat dels veïns del nucli en un punt que fins ara era estret, amb poca visibilitat i trànsit de camions. D’altra banda ,el consistori mira de pressionar Foment perquè arregli els semàfors de l’N-260 a la cruïlla del veïnat de la Roureda de la Canya. Fa dos mesos que estan espatllats i la millora provisional que hi ha fet el ministeri no esvaeix definitivament els riscos per al veïnat.

Aquesta actuació ha estat molt demandada pels veïns de Begudà durant anys. Per la carretera hi passen habitualment els camions que es traslladen a l’empresa de subproductes carnis Sysfeed, antiga Grefacsa. Els treballs han tingut cura de no causar impacte sobre el torrent de Riot, que passa per aquest punt. Els treballs tenen un pressupost de 45 mil euros i compten amb l’ajuda de l’última convocatòria del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. Encara falta asfaltar la via però no es farà fins la primavera perquè les temperatures hivernals no afectin el ferm.

Mentre a Begudà aquesta actuació ha millorat la seguretat dels veïns, a la Canya un altre fet l’ha empitjorat. Fa dos mesos que els semàfors de la Nacional 260 a l’altura de la cruïlla del veïnat de la Roureda no funcionen. La carretera és de titularitat de l’Estat. De moment, Foment només ha col·locat uns semàfors provisionals amb un llum intermitent que indica precaució. La mesura no és suficient per a l’Ajuntament, que tem per la seguretat dels veïns de la Roureda. Molt a prop de la cruïlla hi ha la parada del bus escolar. L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts seguirà reclamant l’arranjament definitiu del sistema de semàfors en aquest punt de la Nacional 260.

x