El president Mas anuncia eleccions per al 27 de setembre i diu que els acords subscrits amb ERC es “prioritzaran” en les corporacions locals que surtin de les municipals

El president de la Generalitat, Artur Mas, va anunciar ahir que les eleccions al Parlament s’avançaran al 27 de setembre del 2015, amb llistes separades i un full de ruta en comú. Mas ha acordat amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, que els comicis siguin després de l’estiu, i el president ha escollit aquesta data, tot just un any després que ell mateix signés el decret de convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

El president Artur Mas va anunciar ahir que el Govern i Esquerra reafirmen l’acord de legislatura signat fa dos anys i reactivaran les converses en els properes dies per aprovar els pressupostos. Mas va dir també que els acords subscrits amb Esquerra es prioritzaran també en les corporacions locals que sorgeixin de les eleccions municipals, unes declaracions que després Junqueras es va encarregar de matisar, argumentant que les seccions locals decidiran amb total llibertat els seus acords.