El SIGMA inspeccionarà les finques del barri del Triai on viuen els animals abandonats

La mobilització dels veïns del barri del Triai d’Olot per demanar el decomís de tots els animals que té en propietat l’amo que el passat cap de setmana va tenir abandonat un cavall agonitzant al terra durant tres dies ja ha donat els primers fruits amb el seguiment i la implicació de l’Ajuntament d’Olot.

A través del SIGMA, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, és la manera com l’Ajuntament d’Olot s’ha implicat en el cas dels animals abandonats en el barri del Triai de la ciutat. El consistori ha demanat a aquest organisme que inspeccioni l’estat de les finques on hi hauria una vintena d’animals, entre cavalls, burros, ases i cabres, que el propietari tindria abandonats, segons denuncien els veïns. La inspecció de les finques també s’està duent a terme des del Departament d’Agricultura de la Generalitat.

Des de l’Ajuntament d’Olot es remarca, però, que la responsabilitat dels cavalls no és de l’administració local. Ells només es responsabilitzen dels animals de companyia: gossos, gats i fures, tal com indica la legislació. Tot i així donen la cara amb el cas i l’han estat seguint des del seus inicis i hi estan implicats. L’Alcalde d’Olot, Josep Maria Corminas, explica que l’ajuntament és sensible al tema, que estan a favor del decomís i que tenen “possibles llocs on reallotjar els animals d’associacions que s’hi han mostrat interessades”.

Tot i així recorden que s’ha de respectar la legalitat i seguir el procediment administratiu que en aquest cas està en mans dels Agents Rurals i el Departament d’Agricultura que s’ha compromès a tenir per dilluns tots els informes necessaris per poder tirar endavant, si s’escau, una querella davant la fiscalia.

Deixa un comentari