La construcció toca fons a les comarques gironines el 2014 i apunta millores per aquest any

La construcció s’està estabilitzant, i malgrat li costa remuntar ja hauria tocat fons. Aquest és el parer del col·legi d’aparelladors de Girona, que apunta que prop d’un noranta per cent de les construccions es fan a la costa i a l’entorn de la ciutat de Girona, entre el que en destaca un augment de la qualitat.

Habitatges unifamiliars, de grans dimensions, amb acabats de qualitat, i prop de la costa. Aquesta seria la principal característica de les construccions que ajuden a remuntar el sector a comarques gironines, on gairebé un 90% de les construccions han tingut lloc entre la Costa Brava i el Gironès. Segons el Col·legi d’Aparelladors de Girona, la recuperació és lenta, però s’ha tocat fons.

En total, aquest 2014 hi va haver 460 contractacions d’obra nova, setze menys que al 2013, mentre que les rehabilitacions continuen sent una de les principals sortides del sector, i han passat de les 354 del 2013, a 420 aquest 2014. Joaquim Romans, president del Col·legi d’Aparelladors, destaca però, que s’espera una lleugera millora per aquest any 2015.

Amb dades d’aquest dilluns, aquest inici d’any ja s’ha contractat la construcció d’un edifici plurifamiliar, i 23 de unifamiliars, pel que segons el col·legi d’aparelladors, si segueix la tendència dels darrers mesos, aquest 2015 es superaran les dades de l’any passat.