L’Ajuntament de la Vall de Bianya presenta la vuitena Fira del Farro

Ahir al matí es va presentar a l’Ajuntament de la Vall de Bianya la vuitena fira del Farro, amb la corresponent programació, les novetats i el nou cartell, ideat com sempre, per l’artista garrotxí Quim Domene.

Si el cap de setmana passat es va presentar la 25a Fira del Fesol de Santa Pau, ahir va sortir a la llum la programació i el nou cartell d’un altre clàssic del gener: la Fira del Farro de la Vall de Bianya.

Feta a l’Ajuntament del mateix municipi, l’alcalde, Santi Reixach, i David Darné, coordinador de les activitats de la fira, van explicar les novetats de l’esdeveniment aquest any, que pren un caire local més potent que mai.

Quim Domene, l’artista que ha fet el cartell des de la primera edició de la fira, ha remarcat que degut a la limitació de la temàtica, va agafar com a recurs inspirar-se en diversos artistes: enguany la font d’inspiració ha estat el Pop-Art, Andy Warhol i una de les seves obres més cèlebres: ‘Campbell’s Soup Cans’. Però aquesta no és l’única novetat.

Els dos col·loquis que es faran, per expandir el coneixement del públic sobre el farro els impartiran Esteve Ayats -parlarà del procés d’elaboració del pa- i Xevi Plujà, que vol ser anomenat ‘El ‘curandero’ del ferro’ i que explicarà el paper de les eines de metall en el treball dels camps a la vall. I també es farà públic el nou ball dels gegants, que estaran de segon aniversari, i que ha composat ‘El Quartet de Bianya’, per a seguir amb la intenció de donar protagonisme a les personalitats del municipi.

 

x