L’Arxiu exposa el llegat de la Mancomunitat de Catalunya a la demarcació de Girona en el centenari de la institució

L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull, fins el divendres 29 de gener, l’exposició itinerant ‘La Mancomunitat a les Terres de Girona’. La mostra descobreix les principals actuacions que va impulsar aquesta institució a la demarcació.

Olot és la tercera ciutat de la província que pot veure l’exposició ‘La Mancomunitat a les Terres de Girona’, una mostra itinerant que ja ha visitat Santa Coloma de Farners i la Bisbal d’Empordà, i que pretén commemorar el centenari de la creació de la Mancomunitat. L’exposició està estructurada en vint àmbits temàtics amb fotografies, documentació, objectes de l’època, vídeos i explicacions, i pretén reflexionar sobre el que va suposar la primera experiència d’autogovern de la Catalunya contemporània. El debat territorial, les comunicacions, les obres públiques, l’agricultura, l’educació, la cultura i la sanitat són àmbits que repassa la mostra, així com els personatges influents de l’època com Josep Pla, Francesc Cambó o Josep Irla. L’exposició s’emmarca en el conjunt d’accions de la Diputació de Girona per recordar el llegat de la Mancomunitat, que es completaran amb una guia que ampliarà els continguts de la mostra d’Olot, visitable a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa fins el proper 29 de gener.