Més de 640 gironins en risc d’exclusió social troben feina amb el programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa

L’any passat, més de 640 gironins en risc d’exclusió social van trobar feina a través del programa Incorpora de l’Obra Social La Caixa. Així ho han comunicat els directius de l’entitat bancària en el balanç de les accions que han portat a terme al llarg del 2014. Per a aquest any destaquen l’inici d’un programa pilot per a combatre la soledat de la gent gran.

Amb la crisi econòmica, els programes de l’Obra Social La Caixa que lluiten contra la pobresa i l’exclusió social s’han anat incrementant en els darrers anys. A les comarques gironines, i amb els números del 2014 pendents de tancar, l’entitat haurà destinat a projectes socials, educatius, culturals i mediambientals més diners que durant el 2013, quan la inversió va ser de 16,2 milions d’euros. Un dels projectes amb més recorregut és el programa Incorpora que fomenta la contractació de col·lectius vulnerables. Durant aquest 2014 el programa ha ajudat a 643 persones a trobar feina en alguna de les 251 empreses col·laboradores.

A banda de fer balanç de l’any passat, des de la fundació bancària han assegurat que per aquest 2015 seguiran amb la mateixa línia per a combatre la pobresa i vetllar pel benestar de col·lectius vulnerables com la gent gran. En aquest sentit, posaran en marxa un programa pilot que consisteix en detectar persones grans que estan soles. D’aquesta manera, volen combatre les situacions de soledat no volguda entre les persones grans.

L’entitat també ha impulsat programes d’habitatge assequible i lloguer solidari. Aquesta, compta amb 488 pisos socials a les comarques gironines amb lloguers d’entre 85 i 150 euros mensuals. A més també han posat a lloguer econòmic 175 pisos de nova construcció amb un cost al mes de 300 euros.

x