Santa Pau ja escalfa motors per la 25a edició de la Fira del Fesol

Amb la presentació de la setmana passada a la Plaça del Mercat d’Olot, la 25a Fira del Fesol de Santa Pau ja començava a escalfar motors per aquest cap de setmana. Dissabte es donarà el tret de sortida a l’esdeveniment.

Dissabte a les sis de la tarda, es farà un col·loqui gastronòmic a càrrec de l’escriptor Jaume Fàbrega, el professor de cuina Pep Nogué i la periodista Tura Soler.

Un cop acabada aquesta taula rodona, en la que es parlarà de les qualitats gastronòmiques dels fesols de Santa Pau, ja serà hora pel sopar amb la fesolada popular al Pavelló municipal. Allà mateix, hi haurà diverses actuacions musicals i per tancar la vetllada, un discjòquei animarà la festa.

Diumenge al matí ja estaran muntades les parades de la fira per tota la vila de Santa Pau. A tres quarts d’onze es cantaran els goigs a Sant Antoni per seguir amb la benedicció dels animals i a les onze es dirà missa en honor al mateix sant, patró de la fira.

També a les 11 hi haurà una cercavila amb gegants de la comarca, i a les 12 del migdia començarà la molt esperada 25a fesolada amb desgustació de diversos plats elaborats de fesols a la plaça major de Santa Pau.

I el punt culminant serà l’entrega del Fesol d’Or, a la una del migdia. Havent dinat es farà una darrera cercavila.

 

 

x