El mètode educatiu Montessori començarà a Olot en forma d’escola bressol el curs vinent

Ahir al matí, l’Hospici d’Olot va acollir la presentació del projecte d’Escola Montessori que aterrarà a la capital de la Garrotxa el proper curs 2015-16. Els pares es van poder informar sobre el mètode d’educació ‘Montessori’, nascut el segle passat i que dues educadores volen implantar a la nostra comarca.

Aquesta metodologia centra la seva atenció en el nen i dóna molta importància a l’autoaprenentatge, les relacions personals, la capacitat d’organització i el respecte per la naturalesa. Una altra particularitat que té és la distribució dels nens per edats. Els infants s’agrupen en franges d’edat de 3 anys (de 0 a 3, de 3 a 6, etc.) i treballen en aules adaptades per a ells: per exemple, el mobiliari de la taula i l’organització de l’espai està pensat perquè estigui a la seva mida. Segons Verònica Puig, una de les impulsores, això es fa per estimular la cooperació del nen i l’empatia dels més grans amb els més petits.

Les dues emprenedores es mostren prudents. El projecte començarà com una escola bressol aquest setembre al centre d’Olot, i, segons Puig, la idea és créixer progressivament per oferir aquest mètode d’ensenyament també a nens més grans, d’educació primària.