Els premis literaris juvenils Ramon Vidal de Besalú celebren la seva XXa edició amb 1.600 obres presentades

Aquest dissabte a la tarda s’han lliurat els premis del XXè certamen de literatura infantil i juvenil Ramon Vidal de Besalú, al centre cívic de Cal Tronc de la mateixa vil·la. El ‘Ramon Vidal de Besalú’ és un concurs de literatura pels joves, que inicialment es va idear per als nens del poble, però que, amb el temps, s’ha expandit per tot Catalunya.

Enguany es compleixen 20 anys del primer concurs literari Ramon Vidal de Besalú, i el certamen arriba a les dues dècades amb millor salut que mai. Allunyant-se de la crisi que capfica el sector editorial, els joves de la Garrotxa, Pla de l’Estany i altres comarques de Girona i Catalunya que hi han participat, demostren que la lectura i l’escriptura no és res que hagi d’estar en crisi.

Molta gent ha picat pedra perquè aquest esdeveniment tiri endavant durant tot aquest temps i Pere Cerro, membre del comissionat de l’Associació Cultural Tallaferro, organitzadora del concurs, comenta que les xifres de participació -1.600 treballs presentats, 300 dels quals, finalistes- han estat de les més elevades de sempre, a diferència dels iniciadors del certamen que, dues dècades enrere, aspiraven a captar joves de la Garrotxa i Pla de l’Estany.

L’escriptor Martí Gironell també ha presentat l’acte i s’ha mostrat implicat. A l’inici ja ho havia fet algunes edicions i, malgrat que es va desvincular d’aquesta tasca durant alguns anys, sempre ha intentat mantenir-s’hi a prop, i amb el motiu de l’aniversari, ha tornat a conduir l’acte. La dificultat d’arribar a 20 edicions en un esdeveniment literari és alta, però malgrat el canvi de comissionat de l’Associació Cultural Tallaferro, la feina seguirà endavant, així com el certamen.

Deixa un comentari