La contacontes Dolors Arqué ha protagonitzat l’Hora del Conte de Les Preses amb l’espectacle ‘Saltimbanqui’

Una de les contacontes més clàssiques de la Garrotxa, Dolors Arqué, ha estat aquest matí a la biblioteca de l’Escola La Bòbila de Les Preses per entretenir la canalla amb la sessió de contes ‘Saltimbanqui’.

Si bé podria semblar el contrari, amb les noves tecnologies la lectura als infants no ha disminuït en excés. Arqué, amb 25 anys d’experiència en el camp dels contacontes, ha aclarit que, encara que en la dècada passada i la dels 90 els contacontes eren una novetat i tenien molt èxit, ara encara segueix tenint molta audiència en totes les sessions que fa. De totes maneres, sí que ha notat un canvi: als nens els costa mantenir més l’atenció. Per això, Arqué interactua amb nens i pares,  explicant les històries no només amb la veu i amb gestos sinó utilitzant peluixos i titelles que ha portat.

Segons Judit Compte, bibliotecària de La Bòbila, el públic ha augmentat des que hi ha l’escola nova i té un perfil clar: criatures interessades en la lectura i que a casa estan també acostumats als llibres i a que els llegeixin o a llegir ells mateixos i que freqüenta la biblioteca ja en dies d’escola. Per això, l’hora dels contes és una activitat que es fa cada dissabte al matí a Les Preses destinada als més petits i acollida amb entusiasme.

 

x