Muriel Casals afirma a Santa Pau que anar amb llistes separades a les eleccions les converteix en menys referendàries

“Vàries llistes és menys referèndum”. La presidenta d’Òmnium Cultural s’ha pronunciat de forma clara sobre l’acord pres entre ERC i CiU dimecres passat a la tarda, remarcant la importància de l’acord entre dues posicions molt distants, però també aclarint que si no hi ha una llista única, les eleccions semblen menys referendàries.

En el marc de la 25a Fira del Fesol de Santa Pau, Casals també ha dit que cal mostrar que dins d’aquestes diverses llistes, hi haurà uns punts determinats que seran coincidents i que, per tant, l’objectiu és el mateix per a tots.

A més, la presidenta d’Òmnium també ha comentat la reunió de dimecres passat, afirmant que “hi havia dues voluntats que d’entrada eren incompatibles”. Una era que “només podem fer les eleccions al març si són clarament una mena de referèndum” i d’altra banda, hi havia la negació rotunda d’una sola llista. Però Casals afirma que “per sort, els dos van fer concessions i van acordar fer les eleccions després de l’estiu i amb vàries llistes”.

x