El programa ‘1món.cat’ s’ha emès aquest diumenge des de Santa Pau amb motiu de la Fira del Fesol

El programa ‘1món.cat‘ d’Olot Televisió s’ha emès aquest diumenge des de Santa Pau amb motiu de la Fira del Fesol. De les 6 de la tarda a les 8 del vespre, l’espai va poder donar a conèixer els sectrets del municipi garrotxí als espectadors de les televisions de proximitat agregades a la Xarxa. El programa ha tingut convidats com el president de l’Associació de Cultivadors de Fesol de Santa Pau, Lluís Sunyer, i el gastrònom Pep Nogué, que han parlat de les particularitats del Fesol de Santa Pau i com de prop està de convertir-se en Denominació d’Origen Protegida. Els cultivadors esperen que la propera collita ja tingui la DOP.

Les càmeres d”1món.cat’ van entrar fins al restaurant Cal Sastre, on la Margarita Colldecarrera va cuinar un barrejat de fesol amb botifarra de perol, el plat estrella de l’establiment. Fora, a la plaça Major, Josep Grabulosa ‘Pauet’ va mostrar a tot Catalunya la prova de la ceba, per predir la pluviometreia dels mesos de l’any. També hi va haver temps per a les actuacions dels Nans de Santa Pau, en Sidro i l’Antònia, el grup de Playback i els Marxosos de Santa Pau, que van mostrar per televisió un fragment de la coreografia que preparen per als Carnavals d’Olot i Sant Joan les Fonts. El programa ‘1món.cat’ es pot recuperar al servei XIP/TV, la televisió a la carta de la Garrotxa del web d’Olot Televisió.

x