El secretari de comunicació de la Generalitat considera Olot TV com una de les millors televisions del país

El secretari de comunicació de la Generalitat, Josep Martí, va visitar dissabte les instal·lacions d’Olot Televisió. Ho va fer després de conèixer l’últim estudi d’audiència elaborat per l’empresa independent Labrand, que situa Olot Televisió com el mitjà de comunicació amb el qual s’informen la majoria de garrotxins. Josep Martí va catalogar la Televisió de la Garrotxa com una de les millors televisions locals del país.


El secretari de comunicació de la Generalitat, Josep Martí, va visitar dissabte les instal·lacions d’Olot Televisió. Amb aquesta visita, el responsable de la política de comunicació del Govern vol conèixer les televisions de proximitat de referència de Catalunya, i Olot Televisió és una d’elles. L’últim estudi d’audiència elaborat per l’empresa independent Labrand a finals del 2014 determinava que la televisió de la Garrotxa és el mitjà de comunicació amb el qual s’informen la majoria dels garrotxins, el 55%, a molta distància de la resta de mitjans locals. Segons l’enquesta, el 62% dels garrotxins majors de 45 anys havien vist Olot Televisió en l’últim mes. Ho havien fet també un 38% de les persones d’entre 16 i 44 anys. Els espais més vistos són els informatius i l’audiència es concentra principalment entre la 1 del migdia i les 4 de la tarda i entre les 7 del vespre i les 11 de la nit.
El secretari de comunicació de la Generalitat ha viscut de prop com la crisi econòmica ha afectat les televisions de proximitat. Valora altament les cadenes que han sabut mantenir-se després de dos anys molt dolents per al sector.
En aquest sentit, va destacar la transformació de les polítiques adreçades a la informació de proximitat que han impulsat el Govern i la Diputació de Barcelona a través de la Xarxa de Comunicació Local. Això ha permès que les televisions puguin mantenir les funcions que desenvolupaven fins ara i puguin fins i tot plantejar objectius més ambiciosos.
Josep Martí va remarcar l’important paper de les televisions de proximitat a l’hora de copsar la informació que es genera al país amb tots els seus matisos.