Més de 8.000 persones participen a les activitats relacionades amb l’Any Berga i Boix

Més de 8.000 persones han participat a les diferents activitats organitzades al voltant de l’any Berga i Boix, segons l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. L’activitat més visitada ha estat l’exposició sobre l’obra del pintor a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa.

Llibres, xerrades, exposicions…la celebració a Olot de l’any Berga i Boix ha deixat tot un reguitzell d’activitats, amb l’objectiu de conèixer amb profunditat un personatge cabdal de la cultura olotina. En el centenari de la mort de l’artista, l’Institut de Cultura de la ciutat i el Museu de la Garrotxa han organitzat fins a 14 activitats relacionades amb Berga i Boix, que han comptat amb l’assistència de més de 8.000 persones. L’acte amb més visitants dels actes programats va ser l’exposició sobre l’obra del pintor, per on hi han passat més de 5.000 persones; una mostra irrepetible perquè la gran majoria de les obres exposades formen part de col·leccions privades. Dissabte es va posar punt i final als actes de celebració de l’aniversari amb una conferència conduïda per Sam Abrams, al voltant de la novel·la ‘El Roure’, del mateix artista. Del centenari, ara només queda la presentació dels dos últims volums de l’obra literària completa de Josep Berga i Boix, que es farà en el transcurs d’aquest 2015.