El Departament de Territori i Sostenibilitat es compromet a trobar solucions per reduir l’accidentalitat de la variant de Banyoles

Banyoles espera desdoblar la carretera C66, coneguda com la variant de la ciutat, però la Generalitat admet que és impossible fer-ho a curt termini. Ara, però, el Departament de Territori i Sostenibilitat es compromet a encarregar una auditoria de seguretat per trobar possibles solucions per reduir l’accidentalitat de la carretera.

El Departament de Territori i Sostenibilitat s’ha compromès a encarregar una auditoria de seguretat del tram de la C-66 que voreja Banyoles, davant la impossibilitat de desdoblar-lo a curt termini. Aquest tram, que transcorre entre la sortida de Melianta i el que ja està desdoblat a Cornellà del Terri i conegut com a variant de Banyoles, acumula diàriament un volum molt elevat de trànsit i ha estat l’escenari de diferents accidents que han generat preocupació a les administracions locals. De fet, en l’últim ple municipal de Banyoles el principal grup de la oposició, Junts per Banyoles, ja va demanar un front comú a la comarca per reclamar, una vegada més, el desdoblament. Des fa temps, l’Ajuntament de Banyoles manté converses amb el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per trobar possibles solucions que permetin reforçar la seguretat i reduir l’accidentalitat de la carretera. Tot i ser prioritari, el desdoblament no podrà efectuar-se aquest 2015 per una qüestió pressupostària. Per això, el Departament s’ha avingut a encarregar, aquesta setmana, una auditoria de seguretat amb el compromís d’actuar amb urgència en cas de destacar alguna mancança.

Mentre s’espera el desdoblament la variant de Banyoles s’ha reasfaltat en diferents punts durant les últimes setmanes.

 

Deixa un comentari