Investiguen l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, el secretari municipal, el tinent d’alcalde i dos arquitectes per la urbanització del Pla de Bastons

L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, el primer tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos arquitectes, entre ells l’exregidor de l’Ajuntament d’Olot Joan Albesa, estan denunciats per suposada prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau. El Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot els ha citat a declarar perquè considera que els fets denunciats poden ser delictius. L’alcalde atribueix la denúncia a interessos polítics i assegura que està “molt tranquil”.

El Jutjat d’instrucció número 1 d’Olot ha dictat una interlocutòria per obrir diligències per suposades “infraccions penals” a Sant Feliu de Pallerols. L’origen de la investigació judicial és una querella d’un particular dirigida contra l’alcalde, Joan Casas, el primer tinent d’alcalde, Fèlix Castanyer, el secretari municipal i dos arquitectes, entre ells l’ex regidor de l’Ajuntament d’Olot, Joan Albesa, per diverses irregularitats, entre les quals, les obres d’urbanització del Pla de Bastons. Sobre aquesta urbanització, l’oposició al consistori, Units per Sant Feliu, ja va denunciar que algunes certificacions no es corresponien amb la realitat, que les obres s’havien adjudicat sense concurs públic i també assegurava que hi havia hagut sobrecostos injustificats.

La jutgessa ha iniciat les diligències per delictes de prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau i els ha citat a declarar el pròxim dia 30 de gener a les deu del matí. L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, ha assegurat que està tranquil amb la seva gestió i que “sempre” ha actuat defensant els interessos del poble i buscant l’assessorament de tècnics qualificats. Atribueix la querella a interessos partidistes. L’alcalde ha detallat que a hores d’ara encara no ha llegit les diligències ni s’ha posat a buscar advocat. Joan Casas assegura que confia en la justícia i a poder defensar la seva gestió com a alcalde davant la jutgessa.

x