L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa rep una subvenció per a continuar amb la sensiblització per la conservació del cranc de riu autòcton al Fluvià

L’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa i dues associacions naturalistes més del Ripollès, han rebut una subvenció de la Generalitat per a continuar amb la seva tasca de sensibilització de la població per a la conservació del cranc de riu autòcton a la conca alta del Fluvià i del Ter.

La Generalitat ha atorgat 4.000 euros a l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa perquè continuï amb les seves campanyes de sensibilització, especialment de cara als més petits, de la situació que pateix el cranc de riu autòcton a la nostra comarca. La subvenció total era de poc més de 28.000 euros que s’han repartit entre l’entitat garrotxina i dues entitats més del Ripollès, que per la supervivència d’aquesta espècie, treballen en campanyes de conscienciació.

A la Garrotxa, el cranc de riu autòcton està amenaçat pel cranc de riu americà, que li transmet fongs que li causen la mort, mentre que al Ripollès cal afegir-hi una nova espècie amenaçadora, el cranc senyal, que passa malalties encara més perilloses al cranc autòcton.

L’entitat garrotxina vol reivindicar la situació actual d’aquesta espècie dels nostres rius i no vol que caigui en l’oblit. La feina per mantenir a ratlla les espècies invasores és difícil i, la subvenció de la Generalitat és una ajuda molt important perquè aquestes associacions segueixin amb la seva tasca.

 

x