L’empresa Torraspapel es compromet a no acomiadar ningú i a mantenir les condicions dels treballadors afectats per l’externalització de serveis

L’externalització d’alguns serveis de la planta de Torraspapel a Sant Joan les Fonts a l’empresa CTC afecta a 123 treballadors. Tot i que la direcció ha explicat des d’un principi que mantindrà els llocs de treball i les condicions laborals, els treballadors havien arribat a pensar que Torraspapel havia fet l’externalització perquè la nova empresa portés a terme acomiadaments. L’empresa s’ha compromès a aportar una acta als treballadors el proper 27 de gener on deixarà per escrit els seus compromisos.

 

Els treballadors de Torraspapel es van concentrar ahir davant de la planta de Sant Joan les Fonts en protesta per la decisió de la direcció d’externalitzar els serveis d’acabat de producció, logística i expedicions a l’empresa CTC. Ho van fer minuts abans de la reunió que van mantenir direcció i delegats sindicals per aclarir la situació. La subrogació de part dels serveis de Torraspapel afecta a 123 persones dels prop de 300 que treballen a la població garrotxina. Aquestes 123 persones passaran a formar part de la nova empresa, però els treballadors estan amoïnats: temen que la nova empresa aprofiti l’externalització per acomiadar part de la plantilla.

La seva preocupació venia reforçada per la informació que els ha donat Torraspapel sobre els seus comptes. L’empresa, que ja ha tancat la planta de Sarrià de Ter, ha perdut 53 milions d’euros el 2014, amb una previsió de pèrdues d’11 milions anuals fins el 2018.

En la reunió amb delegats sindicals, la direcció de l’empresa s’ha compromès a entregar el proper 27 de gener una acta per deixar per escrit que l’empresa a la qual se subrogaran els serveis mantindrà el lloc de feina, les condicions i l’antiguitat dels 123 treballadors.

 

 

Deixa un comentari