Comencen els processos participatius a diverses comarques perquè els ciutadans puguin aportar propostes sobre la llei d’alta muntanya

La llei d’alta muntanya comença a prendre forma i abans d’ahir es va fer la primera reunió d’un procés participatiu que ajudarà a definir els eixos de la llei. L’objectiu d’aquestes reunions és que tota la ciutadania pugui aportar les propostes oportunes sobre una llei que els afectarà.

Representants de 10 comarques catalanes van participar el dimecres a la primera reunió, amb l’objectiu que la norma ajudi també a dinamitzar nous projectes turístics o econòmics, basats en el sector agroalimentari o farmacèutic, sense oblidar problemes crònics més quotidians com la mala cobertura de telefonia mòbil.

El grup de treball que ha revisat la norma constata, però, que cal prioritzar la implantació d’empreses i projectes econòmics viables que afavoreixin el creixement demogràfic i la fixació de residents permanents, en comptes de focalitzar-se en infraestructures viàries. Al territori, tothom valora positivament el procés participatiu que comença avui.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, reivindica que La Garrotxa sencera pugui ser inclosa en aquesta llei per a beneficiar-se dels avantatges que planteja. Espona també parla de 5 punts essencials que s’han plantejat en un document: assentar la població en aquestes comarques, elaborar plans estratègics per aconseguir aquest primer objectiu, una línia comuna entre la Generalitat i les comarques, formar un ens que controli el compliment dels objectius anteriors i finalment, formar un grup de persones que observi el territori i pugui detectar els àmbits d’actuació.

Dimecres de la setmana vinent se celebrarà una nova reunió, en aquest cas a Sort, al Pallars Sobirà.