El Grup Cañigueral, fabricant d’embotits de la marca Monter, construirà una nova fàbrica a Besalú

Monter té via lliure per construir una planta a Besalú. La marca d’embotits del Grup Cañigueral aposta per fer una reserva de terreny per un futur pròxim. Monter és un interproveïdor de la cadena de supermercats Mercadaona i té dues plantes més a la Garrotxa.

En aquests terrenys de 15 mil metres quadrats i situats als afores de Besalú és on el Grup Cañigueral construirà la cinquena planta de producció d’embotits. La Comissió d’Urbanisme ha donat llum verda aquest dijous a la modificació del pla d’ordenació urbanística municipal de la zona de les Forques de Besalú. Aquesta, però, és una reserva estratègica de terreny per Monter, que creix a un ritme vertiginós a raó d’un 7% anual. Actualment el fabricant d’elaborats carnis està centrat en l’ampliació de la factoria de les Planes d’Hostoles on té previst invertir 28 milions d’euros fins a finals de l’any 2017 amb la construcció de nous assecadors i millorar l’automatització del procés de producció. Embotits Monter compta actualment amb una plantilla de 300 persones i produeixen exclusivament per la cadena de supermercats Mercadona. A la planta de les Planes d’Hostoles se li suma la de Sant Jaume de Llierca, Serinyà i Vic. La facturació del 2014 preveu que sobrepassi els 110 milions d’euros.

x