L’antic hospital d’Olot albergarà dues superfícies comercials que sumaran menys del 8% del total de l’espai

L’Ajuntament d’Olot ha fet pública la proposta dels usos de l’antic hospital d’Olot. En ella es detalla l’ús que es donaria als gairebé 12.000 metres quadrats de l’edifici amb un 8% d’espai per a dues superfícies comercials i lloc per les entitats

Després de tancar el procés participatiu, l’Ajuntament d’Olot ha presentat la proposta d’usos de l’antic Hospital Sant Jaume. El 85% dels 12.000 metres quadrats d’espai es destinarà a serveis municipals i a ampliar la residència geriàtrica que alberga l’edifici. En total 4.640m es destinaran a acollir diversos serveis municipals, com ara els instituts d’educació, de cultura, el de promoció de la ciutat. En aquests metres dedicats als serveis municipals també es contempla la dotació d’un espai per les entitats.

mapa dels usos

Gairebé 5.300 metres es destinaran a ampliar i reforçar la residència geriàtrica que ja hi ha a l’edifici i en la hi viuen gairebé 60 persones. L’ajuntament obrirà en breu un procés de selecció per escollir un grup d’arquitectes que presentin un avantprojecte.

Finalment seran dues les superfícies comercials que es construiran en l’antic hospital. En total sumaran 910 metres quadrats, menys del 8% del total de la superfície. Es situaran en dos punts estratègics per reforçar l’objectiu de dinamitzar el centre d’Olot.

També s’han concretat els dos projectes que ja estaven més avançats i que es duran a terme de forma més immediata. La construcció de la nova oficina de Turisme, de la que en breu es publicarà el projecte i ja compta de dotació econòmica, es situarà a la cantonada dels carrers Sant Rafel i Doctor Fàbregues, una de les més transitades de la ciutat.

L’illa energètica, que tindrà gairebé 600m i alimentarà l’edifici i la Nova Plaça Mercat entre altres, serà visible des del carrer Mulleres i inclourà un recorregut visitable per explicar i promocionar l’ús de les energies renovables.

x