L’Associació de Veïns del Pla de Bastons denuncia falta de transparència en la urbanització però es desvincula de la querella contra l’alcalde de Sant Feliu de Pallerols

El president de l’Associació de Veïns del Pla de Bastons de Sant Feliu, Carles Font, hi va trobar falta de transparència en la urbanització del sector. Si hi va haver irregularitats o no, diu que això ho haurà de determinar el jutge. Font assegura que l’associació no té res a veure amb la querella contra l’alcalde i quatre persones més. L’Ajuntament ha informat de qui és el querellant. Es tracta de Francesc Prat, regidor d’Units per Sant Feliu, a l’oposició a l’ajuntament. L’equip de Govern manté que darrere de la querella hi ha motivacions polítiques, tot i que Prat l’ha presentada com a particular.

Carles Font és el president de l’associació de veïns del Pla de Bastons. Explica que la urbanització del sector va aixecar controvèrsies amb els veïns des de l’inici. Declara que l’Ajuntament no va consultar suficientment els veïns abans de presentar el projecte, i quan ho va fer, va plantejar una proposta difícilment assumible pels veïns. El cost de l’actuació va superar els 4 milions d’euros, i als veïns se’ls va demanar aportacions molt elevades. Un altre punt de controvèrsia es troba en els arbres plantats a la urbanització. El seu tronc té un gruix que no es correspon amb el planificat. Carles Font assegura que durant la urbanització del sector, va trobar a faltar més transparència per part de l’equip de Govern, sobretot a l’hora de demanar els documents del projecte.

Tot i les diferències amb l’equip de Govern de Sant Feliu, Font assegura que l’associació no té res a veure amb la querella contra l’alcalde, el tinent d’alcalde, el secretari i dos tècnics. La querella denuncia una suposada prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau per part d’aquestes persones. L’Ajuntament ha informat de qui és el querellant. Es tracta de Francesc Prat, regidor d’Units per Sant Feliu, a l’oposició a l’ajuntament. Prat ha presentat la querella com a particular, però el fet que formi part del grup de l’oposició fa creure a l’equip de Govern que darrere de la querella hi ha la intenció de desprestigiar la seva actuació i la persona l’alcalde, Joan Casas. El batlle ha enviat un escrit als veïns de la població en el que posa de manifest que tant ell personalment com la resta de querellats han treballat des de fa molts anys en defensa dels interessos del municipi amb resultats plenamente satisfactoris, i els informa que en el seu moment, quan la qüestió quedi clarificada, convocarà un acte públic per donar les explicacions oportunes.