El festival de folk Garrotxinàrius entusiasma en la seva segona edició

El festival Garrotxinàrius ha celebrat la seva segona edició a la Sala El Torín d’Olot aquest dissabte a la tarda. De la mà del Tradicionàrius, festival del mateix gènere, però a nivell català i celebrat a l’estiu al barri de Gràcia de Barcelona, el Garrotxinàrius creix poc a poc, amb ambició de seguir molts anys endavant.

El Garrotxinàrius arriba a la seva segona edició amb moltes ganes de créixer i amb un gran èxit. Més d’un centenar de persones han omplert la sala El Torín per aprendre a ballar danses tradicionals. Els dos tallers organitzats aquest any per Ofolk i el Centre Artesà Tradicionàrius s’han centrat en el ‘fandango’ valencià i també en danses gregues, ja que al vespre, després del sopar, dos grups, un valencià i un altre grec, han fet concerts de música folk.

Es tracta d’Urbàlia Rurana, que ha interpretat música valenciana, fandangos i també jotas valencianes, i tot seguit, Aksak, amb música del país dels balcans.

La presidenta d’Ofolk i organitzadora d’aquesta edició del festival, Sara Rodríguez, ha afirmat que al festival encara li queda molt camí per recórrer i que els organitzadors pretenen que, sempre de la mà de Tradicionàrius, el festival garrotxí pugui seguir una llarga trajectòria.