Es presenta la VIII edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya a la Plaça Mercat d’Olot

Aquest dissabte al matí s’ha presentat la Fira del Farro de la Vall de Bianya a la Plaça Mercat d’Olot. Aquest esdeveniment, que enguany celebra la seva vuitena edició, aposta pel clàssic tastet de plats elaborats amb farro i la presentació del nou ball i la nova música del gegant de la vall, ‘Farrus Tremendus’, creada pel Quartet de Bianya.

Tret de sortida per a la vuitena edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya a la Plaça del Mercat d’Olot. Aquesta fira és  un esdeveniment que ja està fortament consolidat entre els garrotxins i visitants que, a finals de gener, tenen data reservada al calendari per fer cap a l’Hostalnou de Bianya.

Convidada a la Fira del Fesol, la Fira del Farro, una farina feta del blat de moro, potser no és tan coneguda, però no per això té menys atractius. Hi haurà tastets de plats elaborats amb farro, des d’entrants fins a postres, creats per diversos restaurants col·laboradors, i a més, també es podran comprar i degustar altres productes tradicionals de la comarca.

L’evolució gastronòmica d’aquest producte en els últims anys ha estat important: després de dècades en l’ostracisme, limitat a les farinetes i sopes, el farro s’ha convertit en un emblema de la gastronomia de la Vall de Bianya, especialment des dels inicis de la fira, ara ja fa vuit anys.