L’Ajuntament de Maià de Montcal accepta en donació un bust d’Ernest Lluch

L’Ajuntament de Maià de Montcal ha acceptat aquest diumenge al matí la donació d’un bust del polític i economista socialista Ernest Lluch, mort el 2000 a mans d’ETA, en el marc de la Festa Major de Sant Vicenç. Obra de l’escultor Fernando Levy Díaz, el bust està instal·lat al dispensari municipal on s’ha fet un ple municipal extraordinari per acceptar la donació de l’estàtua.

L’alcalde i el ple de l’Ajuntament de Maià de Montcal han rebut en donació un bust del polític socialista Ernest Lluch, mort a mans d’ETA l’any 2000. Davant aquesta possibilitat, que tant la filla de Lluch, Eulàlia, com l’Ajuntament van rebre amb molt gust, aquest diumenge s’han tancat la Festa Major amb l’acte d’acceptació de l’estàtua.

Després d’aquesta breu formalitat, amb paraules de l’alcalde, la néta d’Ernest Lluch ha descobert l’estàtua. Per tancar l’acte, han parlat l’escultor i Eulàlia Lluch, filla del polític i habitant de Maià, i tots els assistents han pogut admirar àmpliament l’estàtua i han tancat amb un pica pica la festa major del municipi.

L’ex ministre va ser una figura important pel municipi garrotxí: hi tenia la segona residència i era molt estimat pels habitants del poble. De fet, Lluch va ser enterrat al municipi de Maià després de la seva mort a mans del Comando Barcelona d’ETA l’any 2000.

x