El periodista i escriptor garrotxí Santi Vilanova ha cedit part del seu fons documental a la Filmoteca Nacional de Catalunya

El periodista i escriptor garrotxí Santi Vilanova ha estat convidat aquest dimarts al plató de Les Notícies per parlar de la cessió que ha fet a la Filmoteca Nacional de Catalunya de part del seu fons documental, fotografies i material audiovisual que Vilanova va enregistrar a finals de la dècada dels 70. Gran part d’aquest fons el composen imatges inèdites enregistrades durant les grans mobilitzacions ecologistes i contra les centrals nuclears dels anys 70. El periodista i escriptor garrotxí ha explicat a Les notícies que es tracta d’un material documental excepcional, ja que poques persones en disposen. En aquella època no existia TV3, i Televisió Espanyola no acostumava a enregistrar les mobilitzacions ciutadanes. Vilanova ha cedit aquests arxius a la Filmoteca Nacional de Catalunya perquè siguin degudament conservats i es posin a l’abats de tothom un període de la història de Catalunya del que es tenen pocs documents gràfics.

L’escriptor ha aprofitat el seu pas per Olot Televisió per parlar de la novel·la que prepara i que pròximament veurà la llum. Sota el títol ‘L’ànima del volcà’, l’obra és un homenatge al vulcanisme de la Garrotxa i al pare de Santi Vilanova. El periodista també ha desvetllat un projecte a mig termini, i és la seva voluntat d’exposar a Olot la seva obra pictòrica, així com els seus dibuixos de vitages que ha fet durant la seva carrera. Vilanova ha declarat que ja s’ha posat en contacte amb l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i els ha expressat la seva voluntat. Espera que la mostra aviat veurà la llum.

x