El jutge dicta una ordre d’allunyament perquè el regidor d’Olot Ignasi Mulleras no s’acosti a menys de 200 metres de l’exlíder de PxC Josep Anglada

El jutjat número 2 de Vic està investigant una presumpta conspiració per intent d’homicidi contra l’exlíder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada. Concretament, el jutge investiga el màxim dirigent del partit en l’actualitat, Robert Hernando, el regidor de Plataforma a l’Ajuntament de Vic, Joan Carles Fuentes, i el regidor a l’Ajuntament d’Olot, Ignasi Mulleras.

Tant per a Mulleras com per als altres dos homes s’ha dictat una ordre d’allunyament. La mesura cautelar evita que es puguin acostar a menys de 200 metres de Josep Anglada. Tampoc s’hi poden comunicar amb ell via telefònica, per missatges o per mail.

El jutge ha pres aquesta decisió mentre s’investiga la presumpta conspiració. El jutjat ha validat com a prova les gravacions que va fer un testimoni, Francesc Bueno, i també diversos missatges de whatsapp escrits amb l’objectiu d’evitar que els presumptes conspiradors decidissin portar fins a les últimes conseqüències el seu objectiu. Segons l’escrit del jutge, durant els primers interrogatoris, tant Hernando com Mulleras van reconèixer haver escrit els missatges i mantingut les converses, però van explicar al jutge que les gravacions podrien haver estat muntades per fragments i manipulades de tal manera que el sentit del que es deia semblés un altre. El jutge no va concloure que les gravacions fossin manipulades, tot i que una unitat científica dels Mossos d’Esquadra ho haurà de comprovar.

Mentrestant, l’ordre d’allunyament continua oberta per a tots tres homes. Només es farà una excepció, als plens municipals o a les comissions del consistori de Vic. El jutge no vol interferir en el desenvolupament de la vida municipal. El regidor Fuentes podrà coincidir al consistori vigatà, amb Anglada, que també és regidor no adscrit després de la seva destitució de Plataforma. Això sí, ho farà custodiat per la Guàrdia Urbana.

x