L’exnúmero 2 del PSC nega que volgués col·locar l’olotina Carmina Llumà com a ex alt càrrec del tripartit a Montcada i Reixac

carmina_lluma

L’exnúmero 2 del PSC, Daniel Fernández, i l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, s’han assegut avui al banc dels acusats per tràfic d’influències i prevaricació en el que es coneix com a ‘Cas Mercuri’. També hi estan acusats el germà de Manuel Bustos i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez. En aquest cas és on hi s’hi veu implicada l’olotina Carmina Llumà, exsecretària general de Política Territorial durant un dels governs del tripartit. S’investiga si l’alcaldessa d’aquest municipi del Vallès Occidental o el mateix Daniel Fernández haurien influït per col·locar l’olotina com a arquitecta municipal a l’ajuntament. Fernández ha assegurat que no tenia cap interès personal ni polític en el nomenament d’una alt càrrec.

En un interrogatori que ha durat poc més d’una hora, Fernández ha intentat demostrar que ell només va opinar sobre la idoneïtat a una suposat càrrec de lliure designació municipal, i sempre a instàncies de l’alcaldessa. Així, ha dit que ell, com a secretari d’Organtizació del PSC no tenia cap responsabilitat en la contractació de càrrecs públics i menys en l’àmbit municipal, on l’autonomia dels alcaldes socialistes era màxima, ha dit.

L’exdiputat ha dit que el març del 2012 va rebre un correu electrònic de l’Ajuntament que li demanava “col·laboració” per buscar candidat idoni com a responsable de serveis territorials de Montcada especialitzat en urbanisme. Després que l’alcaldessa l’insistís, es va reunir amb ella i aquesta li va demanar que “donés veus” per buscar algú. Més tard, Pérez li va explicar que Carmina Llumà, nascuda a Olot, ex alt càrrec del tripartit i del govern Zapatero i esposa del cap dels serveis jurídics de Sabadell, era la seva preferida. Fernández hi hauria estat d’acord, perquè tenia un “currículum brillant” i era “coneguda” a l’administració pública. Segons ell, que Llumà fos l’elegida per al càrrec era com si li toqués la “loteria” a Montcada.

En tot moment, Fernández ha assegurat que desconeixia que el nomenament es fes a través d’un concurs públic, i ha dit que si ho hagués sabut, no hagués pogut opinar. D’aquesta manera, ha insinuat que l’alcaldessa no li va explicar bé el procediment, que incloïa una selecció de personal per part d’una empresa privada. De fet, en una reunió al maig a la seu central del PSC, Pérez va explicar que tenien un “problema” perquè l’empresa de selecció de personal no havien trobat ‘apta’ a Llumà. Això, per a Fernández, va ser una sorpresa perquè no era habitual fer un procés d’aquesta mena.

El fiscal anticorrupció que porta el cas, Fernando Bermejo, ha fet escoltar diverses converses telefòniques intervingudes entre Fernández i Manuel Bustos, aleshores alcalde de Sabadell. Per indicació del seu advocat, Fernández ha dit que no reconeixia ni la veu, ni les persones ni la conversa que hi apareixen, però en resposta a les preguntes ha admès implícitament que sí era ell qui parlava. En una trucada entre tots dos poc després de la reunió entre Fernández i Pérez, l’exsecretari d’Organització diu a Bustos que li havia dit a l’alcaldessa que de l’informe sobre Llumà, caldria eliminar el ‘no’ apta”. Però a preguntes del seu lletrat, Fernández ha negat rotundament que li digués això a l’alcaldessa.

Fes clic aquí per recuperar la notícia relacionada

 

 

x