Una delegació de Tuïr visita Olot per establir projectes d’intercanvi en cultura i educació

Fa més de trenta anys que Olot està agermanada amb el municipi de Tuïr, a la Catalunya Nord; aquest dimecres, una delegació procedent del municipi francès ha visitat la capital garrotxina per emprendre projectes comuns relacionats amb la cultura i l’educació.

Olot manté agermanaments amb l’Illa de Pasqua xilena, i les ciutats franceses de Notre-Dame de Bondeville, a la Normandia, i Tuïr, a la Catalunya Nord. Precisament, la darrera ciutat va ser la primera en agermanar-se amb la capital garrotxina; per iniciativa del municipi nord-català, els contactes entre les dues ciutats s’han intensificat per tal d’elaborar projectes d’intercanvi. Aquest dimecres una delegació de Tuïr ha visitat Olot per tal de conèixer més a fons com treballa la capital garrotxina els àmbits de la cultura i l’educació.

Després de visitar els equipaments culturals d’Olot, els representants dels dos consistoris s’han reunit per tal d’establir els possibles camps de treball entre les dues ciutats. Tuïr és un municipi de prop de 8.000 habitants, capital de la subcomarca dels Aspres de la Catalunya Nord, amb un important teixit cultural i associatiu i que acull la tina de fermentació de roure més gran del món, herència dels seus nombrosos cellers.

x