L’alcaldessa de Montcada i Reixac reconeix haver rebut pressions per contractar l’olotina Carmina Llumà

Segona jornada del judici per una de les peces de l’anomenat ‘Cas Mercuri’. L’exnúmero dos del PSC, Daniel Fernández, l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, el seu germà, i l’alcaldessa de Montcada i Reixach, María Elena Pérez, s’asseuen al banc dels acusats. Tots quatre estan acusats de tràfic d’influències per la contractació a dit d’una exalt càrrec del tripartit a l’ajuntament de Montcada, l’olotina Carmina Llumà.

Aquest matí, Pilar Bono, una de les tècnics que va examinar les candidates a ocupar la direcció de l’Àrea Territorial a l’Ajuntament del municipi vallesà, ha admès que li van fer baixar el nivell de la selecció. D’aquesta manera es va poder considerar apta Carmina Llumà, la candidata defensada pels acusats i que no havia passat  totes les proves. Ahir, tant Fernández com Bustos van negar haver pressionat l’alcaldessa de Montcada per contractar a dit aquesta exalt càrrec del tripartit. Avui, dins el torn de declaració dels testimonis, compareix precisament Carmina Llumà. L’alcaldessa de la localitat, María Elena Pérez, que afronta penes d’inhabilitació, va admetre ahir haver rebut pressions a les quals assegura que no va cedir. L’alcaldessa va cessar Llumà al cap d’un any i mig.

 

x