Una vintena d’entitats mostraran el seu rebuig al pla d’usos del Firal d’Olot en el ple municipal d’aquest vespre

L’Ajuntament d’Olot portarà a aprovació aquest vespre en el ple municipal l’aprovació definitiva del pla d’usos del Firal. Representants d’una vintena d’entitats hi seran presents per mostrar el seu rebuig a l’aprovació. Segons afirmen, se senten menyspreats perquè el consistori olotí s’ha negat a consensuar les seves propostes i té previst rebutjar-les.

Hores prèvies a l’aprovació definitiva del nou Pla d’usos del Firal d’Olot, una vintena d’entitats han emès un comunicat en què mostren el seu rebuig a la proposta. Se senten menyspreades perquè el consistori olotí s’ha negat a consensuar les seves al·legacions al pla d’usos i té previst rebutjar les seves propostes, consistents a ampliar els dies per fer-hi activitats a partir de les 12 de la nit i a permetre seguir cuinant a l’espai. Denuncien que l’abril de l’any passat ja van expressar malestar a l’espai web Consensus habilitat per l’Ajuntament. Les entitats qüestionen la utilitat d’aquesta pàgina, ja que, segons afirmen, les opinions que allà s’han recollit no han servit per introduir cap canvi en el projecte que ja des d’un principi havia exposat el consistori. A les entitats els dóna la impressió que l’ús del consensus només servia per mostrar un fals “consens” en el moment de discussió pública; com una eina per poder al•legar que s’havia tingut en compte a tothom, quan això, segons denuncien, no ha estat així. Asseguren que l’Ajuntament només ha parlat amb els veïns del Firal. Diuen que el consistori mai ha volgut negociar ni consensuar amb les entitats.

Els representants de la vintena d’entitats que han presentat les al·legacions al pla d’usos seran presents avui al ple municipal per mostrar el seu rebuig a l’aprovació definitiva del pla d’usos.