El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova definitivament i per unanimitat el Pla d’usos del Firal

Al ple municipal, l’Ajuntament va aprovar definitivament i per unanimitat el Pla d’usos del Firal. No serà permès de cuinar a l’espai i només es podrà fer una celebració nocturna a partir de les 12 de la nit, a excepció de les Festes del Tura. L’Ajuntament ha estimat l’al·legació del Centre Els Catòlics perquè la Cavalcada de Reis pugui acabar més enllà de la mitjanit. En canvi, ha desestimat les al·legacions presentades per una vintena d’entitats.


El Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot era ple ahir per assistir al ple municipal. Algunes persones del públic van reclamar a través d’una pancarta que no s’escatimessin costos en la construcció de la variant d’Olot. Ho van fer arran d’una proposta per desafectar uns terrenys i ordenar urbanísticament un sector que es veurà condicionat per les obres de la variant. La majoria dels assistents, però, eren representants d’una vintena d’associacions que havien presentat al·legacions al Pla d’usos del Firal. No volen que es prohibeixi cuinar al passeig olotí. També proposaven ampliar el nombre de celebracions que es poden fer al llarg de l’any a partir de les 12 de la nit. L’Ajuntament d’Olot va desestimar aquestes propostes, i va votar el Pla d’usos per unanimitat, tal i com ho va fer en l’aprovació inicial.

Els grups municipals consideren que el nou Pla d’usos del Firal és un bon marc regulatori per conciliar l’activitat en el centre de la ciutat amb el descans dels veïns. Creuen que els veïns del Firal tenen prou càrrega de festivitats al llarg de l’any, entre les festes del Tura i totes les activitats que s’hi celebren fins les 12 de la nit, i que el pla ajudarà a portar-los més descans del que han tingut fins ara.

El ple sí va estimar l’al·legació de el Centre els Catòlics perquè la Cavalcada de Reis pugui acabar al firal passades les 12 de la nit.

x