Els grups municipals d’Olot signen un acord inèdit per fer una campanya electoral austera sense sobredimensió de propaganda a la ciutat

Totes les forces polítiques amb representació a l’Ajuntament d’Olot han signat un compromís inèdit per fer una campanya d’eleccions municipals austera i que no ompli la ciutat de propaganda electoral. Tots els partits han acordat algunes limitacions amb l’objectiu de garantir que tothom doni a conèixer els programes però, alhora, que es faci d’una manera respectuosa amb l’espai públic i sense malbaratar recursos. Els grups municipals han acordat, per exemple, participar en dos debats electorals, el que farà Olot Televisió i el que farà Ràdio Olot.


Els grups de Convergència i Unió i Reagrupament, el PSC, Plataforma per Catalunya, Esquerra i el PP Català han signat un acord amb l’objectiu que la propera campanya per a les municipals sigui austera i no hi hagi un dispendi de recursos destinats a la propaganda electoral. Es limitaran a 100 les banderoles que es penjaran als fanals, que s’atorgaran per sorteig. Cada partit penjarà un màxim de quatre pancartes i només s’enviarà propaganda a les bústies dues vegades. S’establirà on es pot penjar informació electoral i en quins locals se celebren els mítings.

L’acord està obert a què s’hi afegeixin d’altres partits que concorren a les eleccions i que actualment no tenen representació al consistori. De moment, tant la CUP com ICV estan avaluant la possiblitat d’adherir-s’hi.