Més de 50 persones donen suport al govern local de Sant Feliu de Pallerols davant la querella presentada pel regidor a l’oposició

La querella penal que recau sobre responsables municipals de l’ajuntament de Sant Feliu de Pallerols va provocar que la sessió plenària d’ahir a la nit fos una de les més concorregudes dels últims temps al poble. Més de 50 veïns va ocupar la sala per donar suport al govern municipal. Entre ells hi havia alcaldes de la comarca i també el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona.

L’ordre del dia no contemplava cap punt relacionat amb la demanda interposada per Francesc Prat. Va ser en el torn de precs i preguntes quan es va destapar la caixa dels trons. El tinent d’alcalde i un dels querellats en la causa, Fèlix Castanyer, preguntava a l’oposició el seu suport a la querella i el regidor d’Units, Lluís Pou, va dir que “no em sembla malament que la justícia intervingui”. En el seu torn la regidora independent d’Opció Municipal, Maria dels Àngels Armengou, també va deixar la porta oberta a possibles irregularitats. “Si la jutge ho ha admès a tràmit, per alguna cosa deu ser”, va dir. El regidor d’Units per Sant Feliu i querellant, Francesc Prat, que no s’havia pronunciat públicament fins ara, es va defensar dient que la seva voluntat és auditar l’actuació de l’equip de govern.

L’alcalde va ser l’últim en intervenir. Joan Casas va lamentar que aquesta situació porta inestabilitat al poble i va defensar la gestió de l’equip de govern, i la seva particular, per cercar recursos econòmics en favor de projectes pel municipi. L’alcalde es va remetre a la justícia perquè determini la veritat. En un moment del seu parlament Joan Casas va retreure a Francesc Prat que ella també s’havia beneficiat d’aquestes gestions. “Tu també et vas beneficiar i et vaig ajudar a que l’Incasòl et comprés un terreny i en vas fer molts diners i si no és així digues el contrari si tens pebrots”, va acabar.

Joan Casas va concloure dient que estava d’acord que fos la justícia qui determinés suposades irregularitats però no amb una querella criminal. Les seves paraules van acabar amb un llarg aplaudiment de les més de 50 persones que ahir a la nit van ser al ple de l’ajuntament.

x