L’esbart Marboleny presenta dos espectacles al Teatre Principal d’Olot

Aquest diumenge a la tarda, el Teatre Principal d’Olot ha acollit la presentació de dos espectacles de l’Esbart Marboleny. ‘Esbart i bagul’ i ‘Mosaic’ són un treball de conjunt amb pràcticament tot l’esbart, que repassen especialment danses catalanes amb influència en la història de l’esbart.

El conjunt format per prop de 200 dansaires distribuïts en diferents grups, ha ofert en el primer espectacle anomenat ‘Esbart i bagul’ un repertori de danses originàries dels Països Catalans. És una proposta artística d’arrel tradicional, protagonitzada per nens i joves d’entre quatre i catorze anys i que formen part de l’Escola Marboleny.

‘Mosaic’, en canvi, és un recorregut per la dansa tradicional que ha configurat la trajectòria de l’esbart. Alguns dels balls han estat la base del que ara mateix és Marboleny. Com a exemple, serveixen les Corrandes de l’Alta Garrotxa i el Ball de Cascavells.

Tots dos espectacles han obligat a treballar a unes 170 persones juntes i mobilitzar tantes persones en un escenari durant poca estona és complicat, però per a Josep García és positiu: ensenya als joves i nens una nova versió de la dansa a la qual no estan acostumats. Pujar en un escenari, segons García, els ajuda a entendre que no només pot ser un aprenentatge o un joc, sinó, traient.la de la sala d’assaig, la dansa pot ser un art dalt de l’escenari.

x