Santi Vila, conseller de Territori i Sostenibilitat: “És molt important que la variant d’Olot no castigui unes valls que són molt valuoses”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha parlat sobre la variant d’Olot i la seva afectació a la Vall de Bianya en el marc de la VIII Fira del Farro, celebrada en aquest mateix municipi. Vila s’ha mostrat a favor del que sostenen els municipis: si no hi ha una alternativa que afavoreixi els municipis, millor no fer res.

 

En aquest sentit, el conseller ha remarcat que “és voluntat del Govern que unes valls tan valuoses es preservin sempre” i ha reivindicat que aquesta és la postura que s’anirà a defensar davant el Govern espanyol.

“L’important consens que ara mateix s’està aconseguint a nivell institucional és molt important”, ha remarcat Vila, i ha afegit que el compromís del Govern és no perdre temps. També ha afegit que és important resoldre els problemes de mobilitat actuals, primer a Les Preses i seguidament a la Vall de Bianya, però que “sobretot, no fem malbé una vall” perquè en la solució que s’havia plantejat es disgustava a tothom profundament.

Per sobre de tot, però, el conseller de Territori i Sostenibilitat s’ha mostrat convençut. “Estic convençut que sabrem trobar el consens suficient perquè es faci segons els criteris del Govern de Catalunya i, sobretot, del territori pel qual es fan les coses”, ha afirmat.