Unes 4.000 persones visiten la Vall de Bianya en motiu de la vuitena edició de la Fira del Farro

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la vuitena edició de la Fira del Farro de la Vall de Bianya. Aquest esdeveniment, ja consolidat en el programa de fires d’hivern de la comarca, ha ofert actes ja clàssics, com el sopar tastet de farro, i també diverses novetats, com ara el nou ball del gegant de la Vall, ‘Farrus Tremendus’.

 

Ambient de festa a l’Hostalnou de Bianya. La gent de tota la vall s’ha bolcat aquest cap de setmana en l’organització del que és un gran esdeveniment per tota el municipi. El fred, el vent i els núvols no han estat impediment perquè prop de 4.000 persones, segons l’organització, hagin fet cap a l’Hostalnou per gaudir del que oferia la fira. I després d’aquest èxit que consolida aquest esdeveniment en el panorama de fires garrotxines d’hivern, només es pot pensar en continuar.

La novena fira anirà en la línia de mantenir els fonaments de la vuitena, però per alguns encara és massa curta. A alguns firaires, per exemple, els agrada el format actual, però se’ls fa estrany: el troben massa curt. Malgrat aquestes peticions, l’alcalde de la Vall de Bianya creu necessari mantenir aquesta durada, ja que ocasiona menys desgast i permet gaudir més intensament de la fira.

Pel que fa als visitants, en general el públic és geogràficament proper a la vall de Bianya i la Garrotxa, però també hi ha gent vinguda de lluny i per motius professionals. De tota manera, la fira va ser oberta a tothom, foraster o local. Això sí, qui tingui ganes d’anar-hi, haurà d’esperar a l’edició de l’any que ve.

x