El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa es converteix en el primer punt d’informació Eurodesk de les comarques gironines

La Garrotxa s’ha convertit en punt d’informació Eurodesk. El Servei de Joventut del Consell Comarcal ha rebut l’acreditació per entrar a formar part d’aquesta xarxa d’informació europea. D’aquesta manera, el Consell posa a l’abast dels joves, però també a la resta de la població, tota mena d’informació relacionada amb Europa. I és que l’augment de les consultes dels joves sobre temes europeus ha fet que des del Servei de Joventut del Consell Comarcal s’hagin posat en marxa diferents projectes, un dels quals ha consistit en un intercanvi de joves amb França.

Una vintena de joves de la Garrotxa i de la comarca dels Aspres (a la Catalunya Nord) s’han reunit aquest dissabte passat a Sant Joan les Fonts per treballar el projecte d’intercanvi juvenil previst per aquest estiu. De cara al proper mes de juliol, un grup de joves dels Aspres participaran d’una estada d’una setmana a la Garrotxa on es treballaran temes de l’accés a la formació i treball dins l’àmbit rural.

El Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa i a partir de la feina feta a la taula tècnica i jove comarcal es van iniciar els contactes amb el servei de joventut de la Communauté de Communes des Aspres per posar en marxa aquest projecte que consta d’un intercanvi d’una setmana durant l’estiu i la preparació de l’estada amb dues sessions prèvies.

L’intercanvi amb França és un dels molts projectes que, sobre temes d’Europa, ha engegat el Servei de Joventut del Consell Comarcal. Precisament, pel fet de ser entitat d’enviament del Servei de Voluntariat Europeu i per l’experiència de gestió en altres projectes europeus, el Servei de Joventut del Consell Comarcal de la Garrotxa ha estat acreditat com a punt qualificat de la xarxa Eurodesk.

Eurodesk és una xarxa d’informació europea formada per 47 punts a l’Estat Espanyol i 1.800 oficines d’informació juvenil de 35 països. Catalunya disposa de 4 punts en funcionament, un dels quals és a la Garrotxa, l’únic de les comarques gironines. Per tant, des d’ara, el Servei de Joventut ofereix de forma presencial des de les oficines del Consell Comarcal i a través de la pàgina web www.garrotxajove.cat, informació sobre oportunitats de treball, educació i formació als diferents països de la Unió Europea, assessorament per a possibles intercanvis de joves, cerca de contactes o possibles socis per a projectes europeus i recomanacions pràctiques per a viatjar als països que integren la xarxa, entre molts altres temes.