L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts construeix una nova carretera d’accés a Can Martinot, a Begudà

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts segueix amb la millora de les carreteres d’accés a Begudà, Sant Cosme i Aiguanegra. A finals d’any, ja van ampliar el tram inicial de la carretera de Beguda. Ara l’ajuntament està arreglant el camí d’accés a Can Martinot, també a Begudà. L’Objectiu és evitar l’aïllament dels veïns d’aquesta zona que causava les crescudes del riu Turonell. Aquesta és una informació que ens acosta Josep Oliveres des de Sant Joan les Fonts.

Millorar la xarxa viària dels accessos a Begudà, Sant Comsme i Aiguanegra és l’objectiu que persegueixen les obres que està duent a terme en aquestes zones del municipi l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Aquest mes de gener, l’accés que s’està millorant és el de Can Martinot, a Begudà. En aquest cas s’està construint una nova carretera per accedir a aquest mas i els masos veïns, més allunyada del riu ja que l’anterior passava paral·lela al riu Turonell, en una cota molt baixa de manera que quan riu creixia lleugerament inundava el camí.

La inundació del camí amb les crescudes del riu, que és un problema que ja fa anys que succeïa regularment, no només suposava una molèstia pels veïns de la zona sinó que també causava un cost econòmic al municipi ja que tal com explica Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts, el pas de l’aigua deteriorava el camí que s’havia d’arreglar regularment.

Les obres de construcció de la nova carretera, que els veïns ja estan utilitzant, han suposat un cost total de 40.000 euros, més de la meitat dels quals provenen  del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat.

x