ERC defensa el túnel de l’Hostal del Sol consensuat amb els grups municipals el 2010 entre les sis al·legacions que ha presentat a la variant d’Olot

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat al·legacions als estudis informatiu i d’impacte ambiental de la variant d’Olot. El partit segueix defensant l’opció consensuada el 2010 de fer un túnel des de l’Hostal del Sol. Els seus representants troben inacceptable que la variant es projecti per un lloc diferent per raons econòmiques.

Esquerra ha anunciat aquest migdia les al·legacions que ha presentat a la Demarcació de Carreteres de l’Estat. Són un total de sis al·legacions que volen defensar el consens arribat al 2010 per part dels grups municipal de l’Ajuntament d’Olot. En aquell moment, tots els grups van estar d’acord de plantejar l’enllaç amb la Vall de Bianya a través d’un túnel a la banda nord del barri de l’Hostal del Sol. Davant la situació econòmica, l’Estat ha optat per plantejat que la carretera discorri des de la Canya fins al cor de la Vall de Bianya. Esquerra no està disposada a renunciar al túnel al nord de l’Hostal del Sol i se sent dolguda perquè altres forces polítiques hagin abandonat el consens del 2010.

A Esquerra li agrada l’aposta de l’Ajuntament de la Vall de Bianya per l’alternativa zero al tram de la variant que passa pel terme municipal, una alternativa zero a la que diumenge es va afegir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Esquerra, però, hi afegeix una proposta: de no fer-se el tram de la variant per la Vall de Bianya, que els diners destinats a finançar-lo serveixin per construir el túnel de l’Hostal de Sol.

La segona al·legació d’Esquerra s’afegeix a la demanda de la Vall de Bianya de fer passar el túnel per sota el Castell del Coll. Una altra demana la preservació dels valors naturals i paisatgístics. ERC també aposta per fer-hi un accés fins a l’avinguda Europa d’Olot. La cinquena al·legació planteja la possibilitat de ser més laxos a l’hora de fixar la velocitat màxima de la variant al seu pas per Olot. La sisena al·legació d’Esquerra defensa el principi de subsiadiarietat, segons el qual les propostes que emanen del territori han de ser tingudes en compte.

Deixa un comentari