L’Equip Pediàtric de la Garrotxa es reuneix mensualment via telemàtica amb 10 centres hospitalaris de tot l’Estat per debatre sobre infeccions i immunologia infantil

L’Equip Pediàtric de la Garrotxa participa en sessions telemàtiques sobre les infeccions i la resistència a les malalties dels infants. Aquestes reunions les organitza de forma mensual l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, i hi participen una desena de centres de tot l’estat mitjançant videoconferències.

 

Aquesta és una de les reunions que cada mes té l’Equip Pediàtric de la Garrotxa. La peculiaritat és que hi assisteix més gent de les que es veuen a la sala: l’equip garrotxí forma part de les trobades interhospitalàries que organitza la Vall d’Hebron de Barcelona, amb la participació de deu centres hospitalaris de tot l’Estat. L’Equip Pediàtric de la Garrotxa aporta a les reunions casos reals de malalties infeccioses i immunologia infantil, mitjançant la videoconferència, per compartir coneixements amb els altres equips mèdics. Aquestes reunions serveixen per posar en comú protocols d’actuació, sobretot en casos de malalties gairebé oblidades que rebroten vingudes d’altres punts del planeta. Per a l’Equip Pediàtric de la Garrotxa, el treball en xarxa ha de guanyar presència en el seu dia a dia.

L’Equip Pediàtric de la Garrotxa va néixer fa dos anys arran de la col·laboració entre l’Institut Català de la Salut i la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot, i dóna servei als prop de 8.300 nens i nenes d’entre 0 i 14 anys que hi ha a la Garrotxa.