Presenten el nou Sismògraf, convertit en festival de referència de la dansa a Catalunya

Ahir es va presentar al Parc Nou d’Olot el Festival Sismògraf, que aquest any passa a ser el certamen de referència de la dansa a Catalunya. El Sismògraf augmenta el seu pressupost i passa a disposar de 300.000 euros, i també veu créixer el seu programa, amb vint companyies que proposen una trentena d’actuacions.

Olot es converteix en l’epicentre de la dansa contemporània catalana. Del 24 al 26 d’abril tindrà lloc una nova edició del Festival Sismògraf, convertit aquest 2015 en el mercat estratègic de la dansa a Catalunya. Això implica que augmenta el pressupost del festival fins als 300.000 euros, així com les activitats programades, trenta propostes procedents de vint companyies per apropar la dansa al públic català. D’aquesta manera el Sismògraf es situa al mateix nivell que la Fira de Teatre de Tàrrega o el Mercat de Música Viva de Vic en l’àmbit escènic i musical; per aquest motiu Olot ha de servir per fomentar les contractacions d’espectacles de dansa. Aquest 2015, el Sismògraf vol incentivar les contractacions de dansa en biblioteques i en festes majors, i per això ha convidat al festival als responsables de programar les activitats en aquests espais.

Pel que fa a la programació del Sismògraf, destaquen propostes com ‘Capricis’ d’Àngels Margarit, que es podrà veure tant en el seu format escenari com a l’aire lliure; també hi haurà la darrera creació de Danat Dansa, ‘Epíleg d’un inici’; així mateix, entre la vintena d’actuacions destaca la presència confirmada de la coreògrafa Sol Picó. Amb la seva pretensió d’apropar la dansa al públic, el Sismògraf manté preus, amb entrades que van des dels 3 als 12 euros i amb una bona oferta d’espectacles gratuïts.