L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols segueix com a candidat de CiU després de la querella i assegura que no oblidarà

Joan Casas ha parlat al programa l’Alcalde Respon després de la declaració que va fer davant de la jutgessa. L’alcalde de Sant Feliu de Pallerols ha debatut les irregularitats que segons l’advocat del querellant es van admetre durant la citació de divendres davant del jutjat. Casas assegura que surt reforçat després de la querella i que es presentarà com a alcaldable en les properes eleccions per treballar pel poble, que és, segons va declarar, el que mereixen els veïns.

Després de declarar davant la jutgessa en resposta d’una querella on se l’acusava de presumpta prevaricació, tràfic d’influències, falsedat documental i frau, l’alcalde de Sant Feliu ha volgut deixar clara una qüestió.

La jutgessa, de moment, no ha emprès cap tipus de mesura contra les persones querellades, a més de l’alcalde, el tinent d’alcalde, el secretari municipal i dos tècnics. L’advocat del querellant, però, assegura que durant la citació es van admetre diverses irregularitats. La primera, que el Conveni urbanístic per a la urbanització del Pla de Bastons, signat amb el germà del regidor d’urbanisme, no es va aprovar fins al 2012 o el 2013, tot i signar-se el 2007.

Segons l’advocat del querellant, la llei determina que les empreses adjudicatàries d’una obra han de constituir-se en una Unió Temporal d’Empreses quan els treballs han estat licitats. Les obres del carrer del Soler es van adjudicar a un autònom i a una empresa, que no es van constituir en una Unió Temproral d’Empreses, malgrat que l’import de l’adjudicació superava els 200.000 euros.

L’advocat també denuncia que es van adjudicar els treballs de direcció d’obra del Pla de Bastons sense cap licitació pública. Segons el lletrat, s’havia d’haver licitat perquè el cost de la urbanització supera els 100.000 euros.

Una altra irregularitat que sí ha estat confirmada és el gruix dels arbres plantats al Pla de Bastons. Aquest gruix no s’adequa al que va ser acordat. L’alcalde de Sant Feliu encara no ha decidit si emprendrà accions legals contra el querellant, el regidor d’Units per Sant Feliu Francesc Prat.

Casas assegura que se sent amb més força després de la querella amb el suport rebut per part dels veïns. Afirma que es presentarà com a alcaldable en les properes eleccions per treballar pel poble, que és, segons va declarar, el que mereixen els veïns, i no les baralles entre els grups municipals.