Batet de la Serra es prepara per la desena edició de la Fira del Fajol

Batet celebrarà aquest cap de setmana la Fira del Fajol. A la zona de Can Fontana, com cada any a principis de febrer, s’oferiran diverses activitats que divulguin l’ús i coneixement d’aquest producte per tota la comarca.

Aquest cap de setmana es completarà el cercle de les efes. Si Fesol i Farro ja han celebrat la seva fira, aquest cap de setmana li toca a la del Fajol a Batet, que dedicarà tot el diumenge a aquest producte local. Aquest any, l’esdeveniment farà el seu desè aniversari, però no ho celebrarà, deixant a part l’elaboració d’un pin commemoratiu de la data.

L’esdeveniment se celebrarà a l’indret de sempre, a Can Frontana, i presentarà la novetat d’un pregó cantat per part de Carles Fontfreda. També es faran les ja clàssiques degustacions de plats fets amb fajol, amb un nou plat apte per a tothom que es podrà degustar a la mateixa fira.

En el mateix marc de la Fira del Fajol, demà es farà una jornada de productes agroalimentaris a la Casa Consistorial de Batet. Organitzada pel consorci Sigma, el Parc Natural de la Zona Volcànica, aquesta jornada té per objectius conèixer el desenvolupament de productes locals però de fora de la Garrotxa, i també com se’n fa la promoció.

El cap de setmana a Batet, doncs, es preveu molt més agitat del que és habitual, però, com cada any, amb el permís del temps.

 

 

Deixa un comentari