El Ple del Parlament de Catalunya rebutja la moció del PSC que instava a incloure el finançament de les escoles bressol als pressupostos

El Ple del Parlament de Catalunya ha rebutjat una moció del PSC on reclamava al govern que inclogui el finançament de les escoles bressol en els pressupostos per a aquest any i que la Generalitat aboni els deutes que té pendents amb els ajuntaments. La moció ha rebut els vòts a favor del PSC, Iniciativa, PP, Ciutadans i el grup Mixt, i els vots en contra de CiU i Esquerra. El finançament de les escoles bressol s’està abordant amb l’ajuda de les diputacions en compliment amb una resolució del Parlament.

La moció del PSC reclamava a la Generalitat que consideri les escoles bressol públiques, és a dir, l’etapa educativa de 0 a 3 anys com una part més del sistema obligatori d’educació i que per tant financii aquests centres amb 1600 euros per alumne aquest any. La moció, de 13 punts, també reclamava que la Generalitat saldi el deute pendent que té amb els ajuntaments pel finançament de les escoles bressol.

El finançament de les escoles bressol s’està abordant amb l’ajuda de les diputacions. En compliment d’una resolució del Parlament de Catalunya, les diputacions han fet aportacions en els últims dos anys per pagar les places d’escola bressol.

Segons ha pogut saber la Xarxa, la Federació d’Associacions de Pares i Mares no descarta presentar una demanda penal si el govern NO inclou en els pressupostos una partida destinada a l’educació de 0 a 3 anys.

x