Josep Maria Padrosa: “A l’hospital d’Olot hi sobren metres quadrats. És excessiu i tot el que és excessiu després costa diners”

El director del Servei Català de la Salut, l’olotí Josep Maria Padrosa, considera que alguns centres sanitaris estan sobredimensionats i això té un alt cost econòmic. Padrosa ha posat d’exemple el nou hospital d’Olot, que es va inaugurar fa molt poc. Ho ha dit avui en una entrevista al programa ‘L’entrevista’ de La Xarxa i Olot Televisió.

El director del Servei Català de la Salut assegura que d’aquí un mes es tornarà a convocar el concurs per adjudicar la gestió dels Centres d’Atenció Primària de l’Escala i Alcover. Segons Josep Maria Padrosa, en cap cas anul·lar el concurs per segona vegada suposarà aparcar el procés: “canviarem els criteris i ens adaptarem a allò que ens marca el Parlament. Però el concurs s’ha de tornar a fer”.

En declaracions a l’espai ‘L’entrevista’ el director del Servei Català de la Salut ha anunciat que dilluns 9 el consell de direcció del Servei Català de la Salut aprovarà una nova ordre que modificarà els temps de d’espera dels 14 procediments garantits per decret. Caldrà esperar a la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat però podria estar operativa d’aquí 5 o 6 setmanes.

“Hi ha algunes patologies que cal incorporar i d’altres que sortiran d’aquesta llista”, ha avançat Padrosa, qui ha explicat que l’ordre estableix nous temps de referència també per a intervencions no garantides, proves diagnòstiques i per a les visites al metge especialista i al metge d’atenció primària. Augmentarà també el nombre de procediments quirúrgics garantits i es passarà de 14 a 26. “Es mantenen cirurgia de pròtesi genoll, de maluc, cataractes i cirurgia cardíaca coronària i valvular”, ha avançat. Josep Maria Padrosa valora l’evolució de les llistes d’espera i assegura que estem a nivells preretallades: “són semblants al 2010 i amb menys gent esperant per sobre dels processos garantits de 6 mesos”.

Josep Maria Padrosa ha defensat que hi ha hospitals que cal replantejar amb urgència per adaptar-los a les noves necessitats territorials. És el cas de l’Hospital de Viladecans, al Baix Llobregat, “una zona on ja s’han incrementat els dispositius amb l’ampliació de Bellvitge i amb el Moisès Broggi”. Padrosa també ha apuntat cap al nou hospital d’Olot, inaugurat a la tardor de 2014: “hi sobren metres quadrats a dojo. És excessiu i tot el que és excessiu després costa diners”.

El director del Servei Català de la Salut també ha descartat la possibilitat d’obrir un heliport a Anglès, a la Selva, com demana l’Ajuntament davant la reducció del nombre d’ambulàncies. “No té cap sentit”, ha assegurat Josep Maria Padrosa.