La desena edició de la Fira del Fajol de Batet atreu a més de 3.000 persones

Batet de la Serra ha atret unes 3.000 persones durant tot el cap de setmana, tot aprofitant un diumenge amb molt bon temps per gaudir de totes les activitats i les parades de la Fira del Fajol. En aquest cas, l’esdeveniment dedicat al fajol, la tercera F juntament amb el fesol i el farro, ha celebrat la seva primera dècada.

 

Si dissabte el fred i el mal temps van congelar la Garrotxa, ahir el sol va sortir per fer lluir la Fira del Fajol. Els paratges de Can Frontana van acollir milers de persones que arribaven decidides a gaudir d’un dia poc hivernal, en consonància amb l’ambient festiu de la fira del fajol de Batet de la Serra.

El pregó d’aquest any va ser musical. I és que el pregoner, va ser ‘Carlus’ Fontfreda, veí de Batet des de fa dos anys, un clàssic de la cançó olotina però que, curiosament, assistia a la fira per primer cop.

La desena edició de la Fira no va ser motiu de grans celebracions tot i ser un esdeveniment plenament consolidat i amb moltes hores de feina voluntària al darrere. Tavi Algueró, alcalde pedani de Batet, considera que per a celebrar anys cal haver tirat endavant més edicions que no pas deu.

Amb la perspectiva llunyana d’un aniversari més significatiu, les farinetes de fajol es van recuperant poc a poc en la cuina garrotxina, sempre amb l’ajuda de la mateixa fira. Els visitants aprofiten l’avinentesa per fer-ne a casa durant la setmana, però cadascú d’una manera personalitzada. Independentment de la recepta de cadascú per les farinetes, hi havia altres activitats, algunes relacionades amb la cuina, entre les quals, el clàssic tastet de productes fets de fajol.

Però els visitants també han gaudit de balls de bastons o cercaviles i balls del gegant Batoies, completant així una jornada apta per a tots els públics.