Una quarantena de persones participen en la caminada contra la MAT a la Vall de Llémena

Amb l’objectiu de reivindicar la falta de consens alhora de plantar les torres d’Alta Tensió, els efectes perjudicials per la salut que comporta aquesta infraestructura i a més de queixar-se per què l’administració no respecta les mesures de seguretat, una quarantena de persones van participar, ahir, en la caminada contra la MAT a la Vall de Llémena.

Diferents col·lectius integrants de la campanya Desmuntem la MAT van participar diumenge en una caminada en contra la MAT a la Vall del Llémena. L’activitat era de caràcter festiu tot i que el principal objectiu era reivindicar l’impacte paisatgístic i ambiental de la gran infraestructura que travessa la vall. I és que, tot i que es diu que hi va haver consens amb el veïnat i l’administració per instal·lar-hi la línia, des de Plataforma No a la MAT asseguren que això no va ser així. Durant tot el recorregut es van fer diverses explicacions relacionades amb les afectacions a la salut que generen els camps electromagnètics, així com la necessitat de superar l’actual model energètic centralitzat. Marcel Bartomeus, de la Plataforma No a la MAT explica que “el fet de viure exposat als caps electromagnètics pot generar el desenvolupament de certes malalties com el càncer”.

Seguint aquesta línia, es van fer demostracions de com es pot instal·lar un kit solar, una iniciativa que vol contribuir a fomentar l’ús de les energies renovables i distribuïdes. Reivindicaven també l’espai de seguretat entre els masos i habitatges i les torres d’alta tensió.

La jornada era organitzada pel grup antirepressiu i l’Assemblea No a la MAT de Girona i comptava amb els suport de la Plataforma No a la MAT i diversos col·lectius polítics i ecologistes. Una quarantena de persones van participar en aquesta activitat reivindicativa que finalitzava amb una calçotada popular a Cartellà.

Deixa un comentari